Hoppa till innehåll

Testamente - akut

Behöver du eller någon nära anhörig hjälp med att upprätta ett testamente på kort varsel i Stockholms län med omnejd? I så fall finns vi till dig! Vi kan på kort varsel ta emot besök, komma hem till dig eller besöka dig på sjukhuset. Vi kommer kunna upprätta, skriva ut och bevittna testamentet på plats och garantera att det är korrekt upprättat. 

Nödtestamente, holografiskt testamente och muntligt testamente

Det finns två alternativ till vanliga testamenten och som ibland kan komma att bli aktuellt. Det ena är ett muntligt testamente där testatorn, inför två samtidigt närvarande vittnen väljer att uttala sin yttersta vilja. Det andra alterantivet är ett hologratiskt testamente innebär att man under en nödsituation skriver ett testamente utan att ha några vittnen över huvud taget. Testamentet ska uppprättas för hand (inte på dator, epost eller SMS) med en bläckpenna samt egenhändigt signerat. Båda alterantiven är godtagbara, men det infinner sig väldigt snabbt bevissvårigheter och frågetecken. Se därför, om möjligt, till att ha ett riktigt testamente. 

Adress:
Råsundavägen 160
169 36 Solna

T-bana: Näckrosen eller Sundbybergs Centrum
Pendeltåg: Sundbybergs Station
Buss: Bokvägen

Växel: 08 621 06 10
E-post: kontakt@rasundajuristbyra.se

Fyll i nedan för kontakt med oss:

Var kan vi hjälpa till?

Vi hjälper regelbundet till med akuta testamenten vid de stora sjukhusen i Stockholm, det vill säga Karolinska sjukhuset, Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Vi åker även på hembesök, både i hem och i äldreboenden och vårdboenden. 

I mån av tid kan vi även bistå i närliggande län.

Vad hjälper vi till med?

Vi ser till att komma två oberoende personer som vittnen. Vi tar med oss teknik för att på plats kunna upprätta, skriva ut och signera ett testamente på arkivpapper, så att det blir korrekt och ordnat gjort. 

Kravet är att testatorn är vid sina sinnens fulla bruk samt att denne har en legitimation tillgänglig.

Enskild egendom

I de absolut flesta fall önskar man att det som ens nära och kära ärver efter någon ska vara deras enskilda egendom. Det innebär att det ärvda inte ska delas med arvingens respektive i händelse av separation. Det är viktigt att man ser til att hålla den egendom man ärvt med villkor om enskild egendom separerad från ens övriga tillgångsmassa. 

Vad kan Råsunda Juristbyrå hjälpa dig med?

Vi hjälper dig med att upprätta ett personligt och korrekt testamente. Rådgivningen kan ske såväl fysiskt på vårt kontor, genom hembesök eller per telefon/videomöte. Vi kommer alltid att gå igenom din situation för att se till så att du får de handlingar upprättade som du behöver för att nå dit du vill. Ofta behövs ett testamente i kombination med en framtidsfullmakt och ett äktenskapsförord.